Hobo nagysikerű József Attila-estje lesz látható a tévében

Földes László „Hobo” Tudod, hogy nincs bocsánat című előadását tűzi műsorra február 9-én este 20:45-kor a Duna. A nemrég Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett előadóművész nyáron a salföldi Thália Nyárikertben bemutatott József Attila verses-zenés estjét örökítette meg a közmédia.

Színházi élményben lesz részük a Duna nézőinek február 9-én, a csatorna Földes László „Hobo” Salföldön rögzített Tudod, hogy nincs bocsánat című előadásával készül.

A Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála idei díjazottjának nemcsak a könnyűzenei, hanem irodalmi és színművészeti tevékenysége is jelentős. József Attila különleges helyet foglal el a Kossuth-díjas előadóművész életében, úgy fogalmaz: leginkább a szomorú, fájdalmas, vad versekkel tud azonosulni.

OTT JÁRTUNK: Hobo két órában, teltház előtt – A Kikötő Polgári szalon 40. beszélgetése

Az összetéveszthetetlen orgánumáról és szuggesztív előadásmódjáról ismert művészt régóta foglalkoztatja József Attila költészete, olyannyira, hogy már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit, a többi közt az A hetediket. Éppen ezért az Életműdíj-átadó gálaműsorából sem hiányozhatott: Szűcs Nelli, Jászai Mari-díjas színművész a hazai irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának művével készült a kitüntetett tiszteletére.

 

 

Földes László „Hobo” Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila-estje 2005-ben Vidnyánszky Attila rendezésében született meg. A bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is. Az előadóesten a posztumusz Kossuth-díjas költő versei és megzenésített művei hangoznak el Hobo tolmácsolásában.

OTT JÁRTUNK! Teltház előtt változott vásári bohóccá Hobo (FOTÓK)

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MTVA