Koboldokkal érkezett Csábra a bőkezű Mikulás

Minden év utolsó hónapjának hatodik napján – csakúgy, mint a világ bármely más részére – Csábra is ellátogatott a Mikulás. Igaz, közénk egy nappal korábban érkezett meg, de bőkezűségében így sem szenvedett hiányt egyetlen falubéli gyermek sem. Sőt, hozzánk az angyalán és a krampuszán kívül még koboldokat is hozott magával – természetesen egy zenekar képében.

 

Koboldokkal érkezett Csábra a bőkezű Mikulás

 

Hogy pontosan minek köszönhető, nem tudni, de a Kobold zenekar humoros szövegű, jópofa dalai mindig hatalmas sikert arattak Csábon, és mostani koncertje is euforikus hangulatban zajlott; a gyerekek mellett a szülők és nagyszülők is nagyon élvezték műsorukat, csakúgy, ahogyan az előttük szereplő óvodásokét.

 

Koboldokkal érkezett Csábra a bőkezű Mikulás

 

A Kobold repertoárjában főként versdalok, és merészen egyedi feldolgozásban olyan ismert számok is szerepeltek, mint a Kiskarácsony és Száncsengő, de szólt a Micimackó és Csokimikulás is hiszen advent, azaz a várakozás ideje van.

 

Koboldokkal érkezett Csábra a bőkezű Mikulás

 

A vastapssal jutalmazott produkció után következhetett a már várva várt Mikulás. A hosszú sorban kígyózó gyereksereg biztosan elégedett lehetett tartalmas ajándékával, de a szülők sem csalódhattak: a község és a helyi alapiskola összefogásának köszönhetően megint egy remek délutánt tölthettek együtt kicsik és nagyok, ezzel is hangolódva a kereszténység közelgő legszebb ünnepére, a karácsonyra.

MF, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Veronika