PREMIER: Megható történet ihlette az új Kobold dalt

A tavaly évvégén megjelent összefoglaló lemezével egy korszakot zárt le a pozsonyi Kobold zenekar. Idén viszont több meglepetéssel is várnak minket.

Elsőnek itt a Kobold vagyok című új dal, melyhez szöveges videót is készítettek. „Egy kedves dalocska a legkisebbeknek egy jószívű, önzetlen manóról, aki bár láthatatlan, de ott él minden őszinte, segítőkész emberkében.”

A dal inspirációjául Az ember hullócsillag című szám szolgált, amely Oros Zalaba Zsuzsa és Farnbauer Péter Fambi, 2012-ben megjelent Csutka manó CD-jén található.

 

„Ez más stílust képvisel, mint az eddigi Kobold dalok, de nagyon szerettem volna már egy ilyen dalocskát is. Egyszerűt, tisztát, amely a legkisebbektől az őket gyámolító nagymamákig mindenkit megszólíthat.” - mondta Balla Igor, a zenekar frontembere.

„Nagyon szomorú, de egyben kedves emlékeimből született ugyanis a dal. Az orvosi váróterekben írtam édesanyám többórás kemoterápiás kezeléseinek ideje alatt. Állandóan mozgott a szám, ahogy dúdoltam és írtam hozza a szöveget arról, ahogy a sok önzetlen hozzátartozó (manó) segíti a rászoruló családtagjait a gyilkos kórral való küzdelemben.”

A dalt Komáromban, Farnbauer Péter Fambi stúdiójában rögzítették. „A felvétel után Pozsonyba érve első utam a temető kerítéséhez vezetett - közel van hozza szüleim sírja - és a gyönyörű hóesésben éjnek idején az autó lehúzott ablakain keresztül leengedtem nekik. Mert ugyan az emberek csak hullócsillagok, de az emlékük, szeretetük és ez a dal örökre megmarad.” - tette hozzá Igor.

Íme az újdonság:

 

 

A jövőben további dalok is napvilágot látnak majd a Kobold zenekartól. „De egy nagyobb meglepetéssel is készülünk, mint amit egy lemez nyújtani tud. Ennek apropójából működtünk közre a Cseh Tamás Band-del egy közös dal erejéig. Ez a dolog csak most nyeri el végső formáját, így maradjon ez továbbra is meglepetés.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk