Új Billy Idol dal és nyolc év után új stúdióalbum

Csaknem egy évtized szünet után készített új stúdióalbumot Billy Idol. A negyven éve a pályán lévő lázadó rocker énekes Kings & Queens of the Underground című anyaga október 20-án jön ki.

A brit születésű, de hosszú ideje Amerikában élő, jövőre 60 éves Billy Idol új albumának producere Trevor Horn, aki korábban Paul McCartneyval és a Frankie Goes to Hollywooddal is dolgozott, zenészként pedig a Yes együttesben énekelt.

A Billy Idol saját kiadójánál, a BFI Recordsnál megjelenő új anyag első kislemeze, a Can't Break Me Down már meghallgatható, de le is letölthető a billyidol.net-en. Az album piacra dobását két héttel előzi meg Idol régóta várt önéletrajzi könyve, a Dancing With Myself boltokba kerülése; a kötetet a Touchstone kiadó gondozza.

 

 

Az énekes legutóbbi stúdiólemeze Happy Holidays címmel 2006-ban jelent meg, ám azon karácsonyi dalok szerepeltek. Eddigi utolsó "igazi" albuma a 2005-ös Devil's Playground volt, amely 12 évvel követte a Cyberpunkot. Az utóbbi két CD között eltelt időben Billy Idol inkább motorbaleseteivel, zűrős magánéletével és egészségügyi problémáival hallatott magáról.

A friss anyag dalai közül jó néhányat játszott már Idol élőben az elmúlt években. "Egy-kettő balladisztikus hangvételű, hogy a közönség által várt húzósabb számok arányát valamelyest finomítsuk" - fogalmazott nemrég gitárosa, a kisebb szünettel 1981-től vele játszó Steve Stevens.

Billy Idol punkzenekarokban (Chelsea, Generation X) kezdte pályafutását a hetvenes évek második felében. Szólóelőadóként 1982 óta hét stúdiólemezt készített és olyan nagy sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Mony Mony, a Dancing With Myself, a Cradle of Love, Rebel Yell vagy a Shock to the System. A nyolcvanas-kilencvenes években klipjeivel az egyik legnagyobb sztárja volt az MTV zenei csatornának.

Nem is olyan rég, júniusban Pozsonyban adott koncertet Billy Idol. Új turnéja novemberben kezdődik, egyelőre brit, németországi, hollandiai, belga, svájci és olasz helyszínek tartoznak a koncertsorozathoz. 

ATEMPO.sk / MTI