Nem sorszám a 420 – Reggae-dallal mutatja meg stúdióját Szószátyár (+SZÖVEG)

Új számmal jelentkezik a gútai Marosi Róbert, azaz Szószátyár. A 420 című reggae videójában bepillantás nyerhetünk készülő stúdiójába is.

 

A 420 egy sorszám? Vagy külön jelentősége is van?

A 420-as szám a cannabisfogyasztók védjegye, 4 óra 20 perc, a 4. hónap 20. napja. Mivel a dal a reggae stílust képviseli, így április. 20-án készült, és ezért is kapta a 420-as címet.

Sokan, ha meghallanak egy reggae dalt egyből azt gondolják, hogy nem szól másról csak a “füvezésről”. Ezzel a dallal az volt a célom, hogy bebizonyítsam: ez nem így van!

 

Bölcs szavak állnak a dalszövegben. “Éjnek éjjelén szavakat szövünk, társam a Hold / A mondattal válok eggyé, testem a pont”. Ez már szinte költészet. Volt elég időd alkotni a karantén időszak alatt.

Igyekszem több stílust képviselni, és valahogy mindig próbálok kilépni a megszokott formákból. Sajnos nincs sok időm a zenével foglalkozni, viszont, ahogy tudok, elvonulok a kis stúdiómba, és igyekszem valamit kreálni.

 

A 420-hoz mellékelt videóban bepillantást engedsz a szemlélőnek abba a kis stúdiódba. Mi készül még a műhelyedben? Számíthatunk új Szószátyár-művekre?

A saját kis stúdiómban készítettem a videót, bár még nem teljesen kész, de már nincs sok hátra. Igyekszem egy két új projektet elkezdeni, mivel idei célom, hogy kiadjam a második albumomat. A 420 című dal, természetesen bónusz tarackként szerepel majd az albumon, amit majd a Gila Stúdióban újra fogunk rögzíteni!

 

A dalból való az a gondolat is, hogy: Hogyha hangom hozzád elér/ Megdobban, mikor szívedhez ér. Érett szöveg. Most már ilyenek lesznek a szavak a dalaidban?

Mint már említettem, változnak a dalok, a szövegek. Most már igyekszem tartani ezt a vonalat. És idővel tovább lépni.

 

 

Változtál belül is? Mert a külsőd mintha másmilyen lenne, mint azelőtt volt.

Hogy mennyire változom belül, csak azok tudják, akik ismernek, bár a dalaim és a szövegeim, műről műre változnak. Külsőleg viszont sikerült nyolc kilót fogynom, mivel nem szigorú, de mégis egyfajta diétába kezdtem.

 

Szószátyár – 420

A dallam száll, és hallom, ahogy magához hív,
Száll a szó és érzem, mikor dobban a szív
Éjnek éjjelén, szavakat szövünk, társam a Hold,
A mondattal válok eggyé, testem a pont,

Messze száll a füst, a valóság ma kettészakadt,
Mint az első négy sorom, csak emlék maradt,
Járjon át a fény mikor meghallod a dalomat,
Énekelj velem együtt, mikor meghallod hangomat,

Refrén:

A füsttel együtt száll a szó,
Most valahol messze lenne jó,
Hogyha hangom hozzád elér,
Megdobban mikor szívedhez ér!

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: archívum