Új dal: Mrs. Columbo – Rainbow

2015-ben egy új arcát mutatja a Mrs. Columbo zenekar. Itt az első újdonság a Rainbow, mely az eddigi jazzy hangzásvilágú dalok után egy sokkal merészebb hangzást hoz.

A csak csajokból álló zenekar nevével ellentétben igazán látványos jelenség a színpadon! A zenekar tagjai mindannyian felsőfokon képzett zenészek, Hudák Zsófi (nagybőgő), Sárközy Fanni (billentyűk) és az énekes Galambos Dorina, egy hihetetlenül pozitív kisugárzású együttest alkotott. Bár ugyanolyan otthonosan mozognak a pop és a rock területén is, a jazzes hátteret le sem tagadhatnák. Ezáltal különleges és üde színfoltként tündököl a három vagány lány a könnyűzenei műfajok határán, saját dalaikban egyaránt felfedezhetünk klasszikus zenei, rock és pop, de persze jazz elemeket is.

Bemutatkozó albumuk 2012-ben jelent meg, [re]make-up címmel, ami világslágerek feldolgozásait szólaltatta meg, jazzre hangszerelve. A lemez 2013-ban el is nyerte a Fonogram-díjat az év hazai jazz albuma kategóriában. Innentől kezdve főleg saját szerzeményekkel jelentkeztek, melyek közül az első, a „Játszd újra!” bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatója, A Dal 2013 című műsor legjobb 30 indulója közé, sőt újabb Fonogram-jelölést hozott a lányoknak a következő évben.

A tévéműsornak köszönhetően sokkal szélesebb közönség is megismerkedhetett zenéjükkel, mely értő fülekre talált, így a következő albumuk, a „Live”, mely címének megfelelően élő felvételeket tartalmaz, 2014 tavaszi megjelenése után a Deezer toplistáját is vezette. Többek között ennek is köszönhető, hogy koncertjeiken bel- és külföldön egyaránt egyre nagyobb közönségnek játszhatnak dobosukkal, Kovács Norberttel kiegészülve, aki állandó tagként kíséri a hölgyeket az élő fellépésekre. Számtalan klub- és fesztiválszerepléssel a háta mögött, a Mrs. Columbo egy profi, sugárzó és hihetetlenül szórakoztató zenekarrá érett.

 

  

ATEMPO.sk