Klippel tér vissza a The Butchers! - 2023 sok új változást hozott a zenekarnak

A The Butchers zenekar 11 éves működése során sok változáson ment át. 2023-ban sem volt ez másképp, hisz új dobossal tértek vissza a stúdióba.

„Brunczlik Krisztián 2023 elején csatlakozott a zenekarhoz és egyből bele is fogott a munkába. Viszonylag gyorsan megtanulta a régi és az új dalokat. Jó volt figyelni az elköteleződését és az energiát, amivel dolgozott az új számokon. Mivel 2022 másik felében lecseréltük a basszusgitárosunkat is, így helyenként olyan érzésünk volt, mint ha egy teljesen új zenekarban játszanánk. Ez egy nagyon jó érzés volt. Viszonylag rövid idő alatt be tudtuk fejezni a nyolc új dal írását, amelyek biztos nagy meglepetést fognak okozni. Azt a fajta blues-rockot, amit régen játszottunk, most egy kicsit félre tettük és csak a kemény riffekre összpontosítottunk. Senki sem lesz csalódott” - árulta el Hushegyi János, a zenekar gitárosa.

A zenekar június elején vágott bele az új dalok rögzítésébe a galántai Gila Stúdióban. Erről jelent meg most az első, It`s not my fault című Hushegyi András szerzemény. Az újdonsághoz két év után klipet is készítettek Jakub Horňákkal, akivel már többször dolgozott együtt. Forgatási helyszínként a zenekar a Somorján található régi Jednota épületének egyik raktár helységét választotta.

 

 

Az It`s not my fault című dal Hushegyi András egyik életeseményét írja le, amikor is kénytelen volt beadni a felmondását: „Az akkori munkahelyemen mindig jó és megbízható munkatársként tekintettek rám, viszont amikor több projekt is sikertelen lett a cég elkezdte felelősségre vonni az alkalmazottakat. Egyszer egy kliens panasza után én is sorra kerültem és olyan dolgokért is felelnem kellett, amikhez semmi közöm nem volt.” A szöveg első része András akkori lelkiállapotát írja le.

“I haven´t felt like this for a long time
I´m lost, so confused and meaningless
How did I get here, I still don´t understand
I´m questioning all my steps”

A szöveg második felében András leírja, hogy hasonló helyzetben ugyan ilyen döntést hozott volna. Inkább elviszi a balhét, mint hogy elveszítse méltóságát: „A történtek után egy nagyon kaotikus időszak következett, a megbeszélések után az emberek sokszor össze voltak zavarodva: idegesek voltak, vagy nevetve mentek el.

Az utolsó csepp az volt, amikor arra kértek minket, hogy kémkedjünk a többi alkalmazott után. Hihetetlen érzés volt számomra, ahogy megkönnyebbültem a felmondásom beadása után. Tudatosítottam, hogy ezt már rég meg kellett volna tennem.”

 

The Butchers

 

“I know I didn´t do anything wrong
To keep my dignity, I Took the blame
And if I would have to relive it again
I would do the same”

A refrénben pedig megtudhatjuk, hogyan rendezte magában András az egész helyzetet: „A legelején nagyon komolyan vettem a történteket, egy kisebb személyi kudarcként fogtam fel, nem értettem, hogyan jutottam el idáig. Egy idő után viszont tudatosítottam, hogy mindent megtettem, amit csak lehetett és nem vállalhatom a felelősséget mások rossz döntéseiért.”

“I can´t blame myself
I did everything I could
It´s not my fault
That I´ve been misunderstood“

 

A rögzített dalokat fokozatosan fogják megjeleníteni, melyekhez egyszerűbb videoklipek is készülnek majd. Az album pedig 2024 folyamán fog megjelenni.

„A The Butchers legközelebb a október 21-én fog fellépni a dunaszerdahelyi NFG klubban.” - tette hozzá Hushegyi András a zenekar frontembere.

 

The Butchers

 

ATEMPO.sk