PREMIER! Kirobbanó újdonság a The Butcherstől – elkészítették első magyar dalukat (VIDEÓ)

A somorjai The Butchers stone-blues-rock banda elsősorban angol szövegű dalairól ismert. Most viszont egy meglepetéssel álltak elő.

2023 nyarán a srácok újra stúdióba vonultak, hogy többek közt rögzítsék első magyar nyelvű dalukat is.

A Kirobbanok című újdonság szövegéről szerzője Hushegyi János árult el nekünk többet:

„Nem volt egyszerű magyar szöveget írni, talán duplán kritikus voltam magamhoz, mivel az anyanyelvemen kellett alkotnom és tényleg jó munkát szerettem volna végezni. Sokat dolgoztam rajta, kerestem a megfelelő szavakat, rímeket, hogy minél pontosabban át tudjam adni a bennem zajló gondolatokat. A dal fő témája a düh és annak megélése. Az önismereti munkám egy nagy része van belefoglalva a sorokba.”

A dalt a galántai Gila stúdióban rögzítették Szabó Ádám hangmérnök felügyelete alatt. A videóklipet Jakub Horňák forgatta és a zenekar frontembere Hushegyi András vágta össze.

„Fontos számunkra, hogy mindig tudjunk valami újat és érdekeset alkotni. Nem akarunk csak egy helyen állni, néha ki kell mozdulnunk a komfort zónánkból. Erről szólt a Kirobbanok című dalunk megírása is. A 11 év alatt többször felmerült a téma, hogy írhatnánk magyar szöveget, de valahogy sosem tudtunk előbbre jutni. A dalnak és szövegnek természetesen kell megszületnie, nem lehet erőltetni az alkotási folyamatot, mert az úgy elveszítheti a hitelességét. Ezért is volt nagyon izgalmas, amikor János bemutatta szöveget és láttuk, hogy az a dal, amin több hónapot dolgoztunk egyszeriben összeállt egy egésszé. Szerintem ezek azok a pillanatok, ami miatt érdemes alkotni.” - tudtuk meg Hushegyi Andrástól.

 

 

Legközelebb a The Butchers december 2-án a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban fog színpadra állni az Uncensored, az Entrópia és a Tulpa társaságában.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum