Az ünnep - Így szól Zorán dala a Kiss Zenészek feldolgozásában (+KLIP)

Zorán Az ünnep című dalának feldolgozását ajándékozza követőinek karácsonyra a 10 éves Kiss Zenészek zenekar. A Nagymegyeren forgatott videoklip 10 órától tekinthető meg a zenekar YouTube csatornáján és portálunkon.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeménye Zorán „Tizenegy dal” című 1992-ben megjelent albumán szerepel. A Kiss Zenészek több éves hagyományt folytat a dalfeldolgozással.

„Negyedik alkalommal készítettünk karácsonyi meglepetés videót hallgatóinknak, követőinknek. Igyekszünk mindig egy pompás karácsonyi dalt feldolgozni, és ezt megmutatni a neten. Az idén Zorán Az ünnep című dalára esett a választásunk.

Időben elkészültek a stúdiómunkálatok, a videoklipet december 21-én forgatta bátyám, Csáky Mátyás fotó- és mozgóképkészítő, a KINEO Production tulajdonosa Nagymegyeren, a Plautner Kúriában.

A klip főszereplője Böjtös Bianka táncművész, Böjtös Natália énekesnőnk nővére” – avatott be a részletekbe Csáky Máté, a Kiss Zenészek vezetője, hegedűse, aki Szarka Máté dobossal segédkezett a forgatáson.

„Mi nem csak egy nyári zenekar vagyunk” - Tíz kérdés a tíz éves tompagyőztes Kiss Zenészeknek (+FOTÓK)

 

Böjtös Bianka

 

A Kiss Zenészek taroltak tizedik jubileumi évükben. Amellett, hogy megnyerték a 9. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, Budapesten, az Öröm a Zene verseny döntőjében, kimagasló zenei tehetségükért Újfalusi Gábor-díjban részesültek.

„Ez nagyon inspirált bennünket, miközben alázatosak maradtunk a zenéhez.

Az idén két új tag érkezett a zenekarba, Szarka Máté dobos és Balla Dávid basszusgitáros. Máté a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákjaként nagyszerűen játssza Mercutio szerepét a GIMISz Diákszínpad Rómeó és Júlia előadásában, Bajkai Csengel Mónika rendezésében. Két klipünk jelent meg, a Madarak árnya az év elején, a Nem értem miért pedig november végén. Ez utóbbi egy fiú casting történetét meséli el. Ipolynyéken forgattuk hozzánk hasonló középiskolás és főiskolás barátokkal. A srácok magukra ismerhetnek ezekben a típusokban, a lányok pedig legeltethetik a szemüket a sármos fiatalembereken” – sorolta a zenekarvezető.

Vajon ki lett a kiválasztott? - kiderül a Kiss Zenészek kisfilmjéből (KLIP)

 

Böjtös Bianka és a csapat

 

A Kiss Zenészek jövőre is sokat koncerteznek majd, Csáky Máté elárulta, már minden évszakban van meghívásuk. „Készülnek az új videoklipek forgatókönyvei, helyszíneket keresünk, állandóan ötletelünk” - tudatta.

Megtudtuk, Az ünnep című videoklipjük, a Madarak árnya című kliphez hasonlóan egyetlen vágás nélkül készült, folyamatában rögzítették.

„Ezzel a klippel kívánunk áldott, békés karácsonyt valamennyi barátunknak, rajongónknak és mindenkinek, aki szereti a zenénket!” – búcsúzott Csáky Máté.

 

 

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán: Az ünnep

A ritka percek selyemszalagját most együtt bontsuk fel,
A számlát úgysem veszíthetjük el, most mégis rejtsük el,
S mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán,
Vagy rossz álom, ha felriaszt, és odabújsz hozzám,
Olyan jó-jó-jó, de mondd, hány perc az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

A béke, nehogy végleg elfelejtsd, üzen, hogy létezik,
Mondd, meglep-e, ha átnyújtom neked az ünnep perceit?
S csak félrekapcsolt csengetés, ha drága hangot vársz
Vagy régi zsebben maradt pénz, mit szűk napon találsz
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mit ér az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

S mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán,
Vagy rossz álom, ha felriaszt, és odabújsz hozzám,
Olyan jó-jó-jó, de mondd, hány perc az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás / KINEO Production