Magyarságát szeretné hangsúlyozni Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Pápai Joci

Magyarságát szeretné hangsúlyozni az Eurovíziós Dalfesztiválon Pápai Joci, aki Origo című dalával nyerte meg szombaton a Dal 2017 című showműsort.

A szombati versenyen a nézőktől Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az énekes az M1 aktuális csatorna reggeli adásában elmondta, hogy azért szeretné dalát a versenyen magyarul énekelni, mert úgy véli, anyanyelvén sokkal hatásosabban tudná előadni szerzeményét és könnyebb lenne érzelmeit közvetíteni a közönségnek.

"Az Eurovíziós Dalfesztiválon nagyon szeretném a magyarságomat hangsúlyozni és egy olyan dalt vinni, amely által a nemzetközi közönség is kaphat egy darabot a magyar népzenéből. Azt, hogy ezt még a romasággal is tudtam vegyíteni, még nagyobb büszkeség nekem" - fejtette ki az énekes. Hozzáfűzte: a modern hangszerelés miatt reméli, hogy így a fiatalokhoz is közelebb tudja vinni a népzenét.

Pápai Joci elmondta, nem szeretné az előadás személyes jellegét megváltoztatni, mert vallja, hogy "ami kicsiben működik, annak nagyban is hatnia kell", de vizuális megjelenésben szeretnének felzárkózni a többi produkcióhoz.

"Számomra azonban a legfontosabb dolog, hogy a magyar dallamvilágra, a nyelvünk szépségének bemutatására és a romaságra fektessük a hangsúlyt" - fűzte hozzá.

 

 

ATEMPO.sk / MTI