Az eredeti ár többszöröséért árulják a U2 koncertjegyeit – rendőrségi ügy lesz belőle

U2

Rendőrségi vizsgálatot kezdeményez a spanyol kultuszminiszter a világhírű ír U2 madridi koncertjegyeinek visszaélésszerű értékesítése miatt.

Ínigo Méndez de Vigo pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a belügyminisztériumhoz fordult az ügyben.

Az együttes 13 év után lép fel újra a spanyol fővárosban, szeptember 21-i koncertjére kevesebb mint tíz perc alatt fogytak el a belépők a hivatalos jegyértékesítő weboldalon. Nem sokkal később azonban tömegesen kezdetek el belépőket árulni a koncertre más internetes oldalakon az eredeti ár sokszorosáért. A küzdőtérre szóló eredetileg 84 eurós jegyet például 263 euróért kínálták megvételre.

 

 

"Ez nem normális" - kommentálta a történteket a miniszter, aki szerint mindezzel nemcsak a közönséget károsítják meg, hanem az előadókat is, mert ők semmit nem látnak ebből az árkülönbözetből.

A politikus hangsúlyozta: a rendőrségi eljárást még inkább indokolja, hogy pénteken mindez megismétlődött, a zenekar ugyanis időközben még egy madridi koncertet meghirdetett a 16 ezer férőhelyes WiZink Center rendezvénycsarnokba.

A visszaélésszerű jegyértékesítés régóta okoz problémát a spanyoloknak, ezért a kulturális tárca felkérésére tavaly munkacsoport alakult, amelynek feladata, hogy kidolgozza milyen - elsősorban jogszabályi - intézkedések szükségesek a jelenség megakadályozására, a jegyértékesítés átláthatóbbá tételére.

ATEMPO.sk / MTI