Vésd be a naptárba: Gombaszög 2020!

A gombaszögi völgy 2020 júliusában is csordultig telik majd meg élettel. Július 13-a és 19-e között hat zenei színpadon zajlanak majd a koncertek: a Csemadok Stage és a Kocsmakert a magyar könnyűzene előadóinak biztosít teret, míg a Szifon Teraszon szlovákiai magyar zenészek látják vendégül rajongóikat.

A 2019 tavaszán felépült Folkszöglet pajtájában a népzene és a néptánc kap otthont, míg a Korona sátor árnyéka alatt a komolyzene kedvelői találnak maguknak elfoglaltságot és szórakozást. Az egykori pálos kőfejtő oltalmában pedig 2020-ban is a Chill sátor underground dallamai varázsolják el a táborozókat.

Az előző évekhez hasonlóan 2020-ban is több száz programpont közül válogathatunk majd a Gombaszögi Nyári Táborban: politika, közélet, tudomány, történelem, kultúra - mind helyet kapj a völgyben.

 

Gombaszög 2020

 

A völgy nem csak júliusban pezseg!

Az elmúlt hétvégén, október 26-án  a kempinggel szomszédos Bebek Rezidencián valósult meg egy kilátótorony ünnepélyes átadása. A kilátótornyot a szútori harangoknak helyet adó harangláb építményének bővítésével alakították ki. A Gombaszög Fejlesztéséért Egyesület és a SINE METU Polgári Társulás az ünnepélyes átadás mellett bemutatta a monostor nagyívű revitalizációs tervét is, amelynek első építménye maga a kilátótorony - a tanulmányt Szabó Krisztián építészmérnök készítette.

A kilátótorony - harangláb egyfelől otthont ad a megmentett szútori harangoknak, másfelől decens magassága lehetővé teszi a középkori templom- és kolostorrom felülről való megtekintését.

A nagy jelentőségű középkori monostorrom, amely hajdan a pálosok központi apátsága volt, az itt feltárt leleteknek köszönhetően ma már országos hírnévnek örvend.

A 20. században feledésbe veszett műemléket a csapat az elmúlt néhány évben újra térképre helyezte.

A gombaszögi, UNESCO világörökség védelmét élvező cseppkőbarlang mellett ezáltal egy új turisztikai célpont jött létre, amely kétségkívül növeli Gombaszög és a régió attraktivitását.

Az elmúlt három évben a fejlesztések támogatására Kassa megye és a Megyei Turisztikai Ügynökség által megbízható, remek partnerekre találtak. E szakmai partnerség és a világos célkitűzéseink tették lehetővé, hogy immár harmadik ízben tudták a megyétől érkező támogatást a Bebek Rezidencia létrehozására felhasználni. A Kassa- Régió-Turizmus ügynökség Terra Incognita (Ismeretlen Föld) pillére 13 ezer euróval támogatta a projekt megvalósítását.

 

Gombaszög 2020

 

Kedvezményes jegyvásár hamarosan!

Lepd meg valami igazán élményszagú ajándékkal a szeretteidet: válts jegyet számukra, hogy a karácsonyfa alatt igazán boldog legyen az ajándékbontás. A kedvezményes téli jegyvárás hamarosan indul a www.gombaszog.sk honlapon.
 
2019-ben Zuzana Čaputová köztársasági elnök is megtisztelt minket a jelenlétével. Ha ő eljött, te miért maradnál otthon? Gombaszög 2020 - veled teljes!

ATEMPO.sk