Ingyenes koncertet ad Plácido Domingo Győrben - Balázs-Piri Soma is ott lesz

Plácido Domingo spanyol operaénekes Győrben ad ingyenes koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal.

„A világhírű Plácido Domingo régóta komoly vonzódást mutat a magyar zenéhez és a magyar kultúrához, ehhez párosul adni akarása azoknak az embereknek, akik rendkívüli körülmények között is helytálltak.” - mondta Kásler Miklós.

A járvány Plácido Domingot és családját is megviselte, ezért még nagyobb személyes hálát érez az egészségügyi dolgozók iránt.

79 évesen legyőzte a koronavírust - Plácido Domingo elhagyhatta a kórházat

A győri koncert programjában népszerű operaáriák, operett- és zarzuelarészletek is szerepelnek. Fellép a Plácido Domingo által alapított Operalia operaverseny 2017-es győztese, az aradi születésű Adela Zaharia szoprán, aki a világ legnagyobb operaházaiban lép fel. Ott lesz Plácido Domingo Jr., valamint a a Virtuózok negyedik évadának korcsoportgyőztese, Balázs-Piri Soma zongorista is. A Győri Filharmonikusokat Eugene Kohn vezényli a győri Dunakapu téren.

Placido Domingo fia írta a Virtuózok új főcímdalát – hallgass bele

Az ingyenes koncerten a magyar egészségügyi dolgozók szervezetten vehetnek majd részt. A jegyek a koncertere pillanatok alatt elfogytak.

ATEMPO.sk
Fotó: Éder Krisztián