A legjobbak hozzák a legrosszabb döntéseket a Tündérkertben – hamarosan látható az új sorozat (VIDEÓ)

Nem egy poros, „jók a rosszak ellen” sztori lesz a Tündérkert – árulta el Madarász Isti, a nyolcrészes szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat rendezője az M2 Petőfi TV műsorában. Hamarosan a Duna nézői láthatják elsőként a Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült filmsorozatot.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és a MTVA koprodukciójában készült különleges látványvilágú, nyolc epizódból álló történelmi szériát tavaly forgatták. Az óriási munka részleteit a rendező az M2 Petőfi TV-ben osztotta meg.

„Fontos volt, hogy hitelesen megteremtsük a XVII. századi Erdély közegét, de a valóságnál egy fokkal izgalmasabb módon. Stúdióban nem, viszont sok eredeti, vagy eredetinek tűnő helyszínen forgattunk, köztük a komáromi Monostori Erődben, a Visegrádi és a Sümegi várban, vagy a Kiscelli Múzeumban. Dolgoztuk olyan alternatív helyszíneken is, mint a kőbányai pincerendszer, ahol a régi falak korhű környezetet biztosítottak” – mondta a majdnem száz napig tartó forgatásról a rendező.

 

 

A Tündérkertben Móricz Zsigmond regénye nyomán a XVII. századi Erdély izgalmas politikai és színes társadalmi világa elevenedik meg szerelemmel, intrikákkal, súlyos döntésekkel és csavaros fordulatokkal átszőve, központban a korszak két meghatározó férfiújával, Báthory Gáborral és Bethlen Gáborral. Madarász Isti a főszereplő fiatal fejedelmet nagyon ellentmondásos személyiségként jellemezte.

„Nem egy poros, »jók a rosszak ellen« sztori lesz. A sorozatban a legjobbak hozzák a legrosszabb, és a legrosszabbak hozzák néha a legerényesebb döntéseket. Külön élmény volt Báthory Erzsébetet életre kelteni, az őt övező legenda mögé is benézünk” – árulta el a karakterekről Madrász Isti.

ATEMPO.sk / MTVA