Jön az első Szlovákiai Magyar Zene Napja

Komáromban rendezi meg a tavaly alakult Harmónia Musica polgári társulás az első Szlovákiai Magyar Zene Napját. Április 30-án, kedden a koncertek mellett workshopra is várják az érdeklődőket az ingyenes rendezvény keretében. A helyszín a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz. 

Összeállt a szlovákiai magyar zenei szakma szövetségének elnöksége is

Délután, 16 órai kezdettel a tavaly Junior Prima-díjban részsült Lengyel Emese, a Mediaworks zenei szakújságírója tart előadást, wokshopot. Kiderül milyen lehetőségek nyíltak meg a szlovákiai magyar zenei - kulturális szféra előtt a Kárpát-medencei médiatérben. Emese arról is szól majd, miként tudjuk a leginkább láttatni a médiában és a social media-ban azt a tevékenységet és azokat a célokat, melyeket a zenei formációnk, a kulturális intézményünk, szerkesztőségünk, közösségépítő egyesületünk képvisel. 

 

 

A koncertek sorát 18 órától a farnadi Estendøn nyitja.

„Nagy ünnep lesz. Anyukaként más tempóban működöm a mindennapokban, lassan másfél éves kislányom, Bori mellett, mint előtte. Ünneplőbe fogom öltöztetni a szívemet. Minden zenekedvelőnek üzenem, hogy ha egy kis munkaszüneti nap előtti kikapcsolódásra vágynak, jöjjenek, és hallgassanak meg bennünket. Mindenkit szeretettel várunk!” - mondta portálunknak Kaszmán-Saróka Liliána énekesnő.

A Szlovákiai Magyar Zene Napján áll újra színpadra az Estendøn

 

 

Este 20 órától pedig a tavaly visszatért História zenekar ad lemezbemutató koncertet. A januárban rögzített élő felvételekből készült hatodik albumok lesz a középpontban. 

„Volt egy élő felvételünk anno 2015-be az Omega stúdiójában, de azt a felvételt végül nem sikerült kiadni. Az év végéig a hetedik lemezzel is szeretnénk kirukkolni, amely egy új stúdióalbum lesz. Most dolgozunk az új dalokon“ – mondta korábban portálunknak Lábszky Olivér.

OTT JÁRTUNK: Több dalukat először játszották koncerten – Így tért vissza a História (+FOTÓK)

EZ, ATEMPO.sk