Korai Acoustic Instrumental koncert Balassagyarmaton

Korai Acoustic Instrumental koncert Balassagyarmaton

2017. szeptember 9-én, szombaton 19.00 órától a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat keretében kerül sor a Korai Acoustic Instrumental koncertjére Balassagyarmaton a Luther házban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A Korai Öröm egyik kisebb létszámú formációja, melynek magja 1990 óta játszik együtt. Az akusztikus „ethno-metal-törzsi-trance” műfaji meghatározású irányzatot képviselő zenekar nagyjából havi rendszerességgel hallható budapesti klubokban, emellett az O.Z.O.R.A. fesztivál rendszeres vendégei, és legutóbb Kapolcson a Művészetek Völgyében is felléptek.

Számaik többségére jellemző, hogy egy intelligensen felépített, meglehetősen összetett gitártéma képezi az alapját, amelyre aztán ráépül egy rendkívüli módon pszichedelikus repetitív zene, amelyben a muzsikusok mindegyike türelemmel, alázattal és mély átéléssel vesz részt. Hatásvadász szólók, egyéni bravúrokra törekvések egyáltalán nem jellemzők erre a muzsikára. Az alapokat biztosító basszusgitár és az ütősök együttműködése biztosítja azt az élményt, amelynek köszönhetően földöntúli megújulást élhetünk át. Sokan ezt ösztönös és önfeledt táncmozdulatokkal is kifejezik. A végeredményt teljessé egyben különlegessé teszik olyan hangszerek, mint a népzenében is jól ismert doromb, valamint az inkább keleties hangzást eredményező, vagy az ősmagyar sámánokat idéző fúvósok és a torokének, melyek mindegyikének avatott mestere a szólistaként Sickratman néven is ismert Paizs Miklós.

ATEMPO.sk