A nagyidai cigányok - a Csavar Színház Bodrogkeresztúron

A nagyidai cigányok - a Csavar Színház Bodrogkeresztúron

2017. szeptember 16-án, szombaton 19.00 órakor a Keresztúri esték programsorozat következő előadására kerül sor. Ezúttal a Gál Tamás vezette Csavar Színház mutatja be A nagyidai cigányok című előadását a bodrogkeresztúri Henye borbárban. Belépő 1000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A SOROZATRÓL BŐVEBBEN

Arany János: A nagyidai cigányok című mű a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, mely Arany lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát a helyi cigányságra bízzák , hogy őrizzék, védjék míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek.Csóri vajda azonban túljár mind a magyar mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem?

Kiderül ez Gál Tamás legújabb feldolgozásából. A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven illetve magyarul hangzanak el.

Gál Tamás ezzel az előadással 2010 júniusában megkapta a XXII. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján Kisvárda Polgármesterének díját, nominálva volt a Magyar Szinikritikusok Díja 2010-re illetve megkapta 2011-ben a 6. Gyermek- és Színházi Szemle Fődíját.

Rendezte: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András

Elmesélő: Gál Tamás
Zenész: Mester László

ATEMPO.sk