Buda halála - a Csavar Színház előadása Búcson

Buda halála - a Csavar Színház előadása Búcson

2017. november 10-én, pénteken 18.00 órakor a XVIII. Katona Mihály Napok keretében a Gál Tamás vezette Csavar Színház mutatja be Buda halála című előadását a búcsi alapiskola éttermében. A belépődíj tetszés szerinti. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a búcsi Katona Mihály Alapiskola és a Búcsi Református Egyház.

 

Ez a csodálatos mese a romantikus nagy mester, Arany János tollából "mintha idegről lőtt nyílvesszeje volna" repít minket a korai középkor varázslatos birodalmába. Buda bölcsen megosztja a hatalmat öccsével, ám az ármány éket ver a két testvér közé. A tragikus vég elkerülhetetlen. Hogy a hunok birodalma más idegen földeken ereszthessen erős gyökeret ahhoz Etelének el kell távolítania a legnagyobb akadályt. Ez az akadály saját bátyja, Buda. Halálával Etele lesz a hunok egyedüli királya, ám bűne fölött az Öreg Isten nem hunyhat szemet, ezért Etele hatalma véges.

Zenés - bábos előadásukkal egy olyan varázslatos világot tárunk a nézők elé, mely történelmünk naivan elképzelt, de szívünknek mégis jóleső része.

Előadás időtartama: 70 perc

Rendezte: Gál Tamás
Zene: Gál Tamás
Bábokat öltöztette: Kiss Szilvia
Zenész: Mester László
Előadja: Gál Tamás

Az előadást 7 éves kortól ajánlják.

ATEMPO.sk