Ernelláék Farkaséknál – a Látókép Ensemble előadása Komáromban

Ernelláék Farkaséknál – a Látókép Ensemble előadása Komáromban

2017. november 23-án, csütörtökön 19.00 órától Ernelláék Farkaséknál címmel kerül bemutatásra a Látókép Ensemble produkciója a komáromi RÉV – A Magyar Kultúra Házában. Belépő elővételben 8 euró, helyszínen 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szereplők

Eszter - Török-Illyés Orsolya
Ernella – Bata Éva
Farkas - Hajdu Szabolcs
Albert - Szabó Domokos
Laura – Tóth Orsi
Brúnó - Gelányi Imre

Rendező: Hajdu Szabolcs
Fény-, Hangtechnika: Dohi Gabriella/Eszter Dániel
Produkciós vezető: Eszes Fruzsina

 

Hajdu Szabolcs gondolatai az előadásról:

"Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról.
A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk.
Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon mindegy. Most színházban.
Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet.
Adjunk hírt egymásnak, egymásról."

 

Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiúkkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek Ernelláékkal szemben, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.

ATEMPO.sk