Ferenczi György és a Rackajam, valamint a felvidéki Nomaad Budapesten

Ferenczi György és a Rackajam, valamint a felvidéki Nomaada Budapesten

2018. január 19-én, pénteken 20.00 órai kezdettel Ferenczi György és a Rackajam, valamint a felvidéki Nomaad ad koncertet a budapesti Várkert Bazárban. A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Ferenczi György és a Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock 'n’ roll forradalom szeretete, így fér össze a kalotaszegi hajnali népdal Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. E mosolygós zenekar rendkívül energikus produkciója mindig bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét.

A somorjai Nomaad zenekar 2014-ben alakult, improvizatív jellegű, keleties inspirációjú etnozenét játszanak. Számos magyarországi fesztiválfellépésük mellett sikeres kínai turnét és egy londoni lemezfelvételt tudhatnak maguk mögött. Zenéjükben fellelhető bolgár, török, régies magyar és egyéb keleti motívumokat maguk a tagok magyar, bolgár és szláv gyökerei teszik autentikussá. Varsányi Gyuri és Méry Rebeka mellett ott lesz Turtev Erik, Skuta Miklós és Turtev Roman is.

ATEMPO.sk