Alan Benzie Trio koncert Somorján

Alan Benzie Trio koncert Somorján

2018. február 14-én, szerdán 20.00 órától az angol-magyar Alan Benzie Trio ad koncertet a somorjai Moziban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A zenekar

Alan Benzie - Zongora
Andrew Robb - Bőgő
Juhász Márton - Dob

Az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb zenésztehetsége, Alan Benzie, már 17 évesen megnyerte a BBC Skócia Fiatal Jazz Zenésze díjat. A most 27 éves zongorista azóta sorra gyűjti be a nívós kitüntetéseket, mint például a Berklee College of Music Billboard Award-ot. Mostani triója az elmúlt évek zenei munkájának a betetőzése.

Az együttes két másik tagja régi barátai és zenésztársai Alan-nek. Juhász Márton dobos (Euro-African Playground, Bacsó Kristóf Triad) 2011-ben végzett summa cum laude a Berklee College of Music-on, 2012-től Európa szerte koncertezik. 2014-ben és 2015-ben a JazzMa.hu online közönségszavazásán az év dobosának választották. Andrew Robb bőgős 2009-ben nyerte meg a nívós BBC Skócia Fiatal Jazz Zenésze díjat. 2016-ban a lengyelországi BassEurope jazzbőgő versenyen második helyezést ért el.

A trió debütáló lemeze, “Egy utazó történetei” 2015-ben jelent meg és kiváló kritikákat kapott (Jazzwise, Guardian, The Herald, The Scotsman). A lemez anyagát a trió egy európai koncertsorozaton mutatta be, felléptek többek között a London Jazzfesztiválon is. Az idei turnén 2018 februárjában megjelenő, második lemezük anyagát mutatják be.

ATEMPO.sk