Bulatkin+Mathisen+Zimring Project koncert Somorján

Bulatkin+Mathisen+Zimring Project koncert Somorján

2018. február 23-án, pénteken 20.00 órától a nemzetközi Bulatkin+Mathisen+Zimring Project ad koncertet a somorjai Moziban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A zenekar

Daniel Bulatkin (CZ/RU) – billentyűk
Per Mathisen (NOR) – nagybőgő, basszusgitár
Utsi Zimring (IZR) – dobok

A norvég nagybőgős/basszusgitáros Per Mathisen és az izraeli dobos Utsi Zimring legújabb közös projektje, melyben feltűnik a fiatal cseh jazz tehetség, a műfaj új felfedezettje, Daniel Bulatkin zongorista. A Mathisen-Zimring páros biztosítja a produkció/ritmusszekció magas színvonalát, hiszen olyan ismert zenészeket kísértek már mint Ulf Wakenius (Oscar Peterson, Michael Brecker); Mike Stern (Billy Cobham, Miles Davis); a Grammy-díjas Dave Kikoski (Mingus Big Band) és sokan mások. Dave Kikoskival együttműködtek a 2016-ban az európai Alessa Records által kiadott stúdiólemezen (New York City Magic), mely nagyon pozitív fogadtatásnak örvendett.

A zenekar leginkább az egyes tagok saját szerzeményeit adja elő, melyek műfajilag a (világzenei elemekkel díszített) modern mainstream jazz és a fúziós jazz közt mozognak. A repertoárt jazz klasszikusok (a post-bop időszakból) egészítik ki sajátos előadásban.

ATEMPO.sk