Lehár - zenés szalon Derzsi Györggyel és Mondok Yvettel Budapesten

Lehár - zenés szalon Derzsi Györggyel és Mondok Yvettel Budapesten

2018. február 16-án, pénteken 19.00 órai kezdettel kerül megrendezésre az idei év első kulTúra programja a budapesti Benczúr Ház dísztermében. Derzsi György színművész és zeneszerző előadásában egy egyfelvonásos zenés játékot láthatunk Lehár Ferenc életeseményei közül válogatva. Az est második részében egy izgalmas művészi találkozás szem és fültanúi lehetünk. Mondok Yvette szoprán énekes és Thurzó Zoltán zongoraművész szírakoztatja majd a közöséget.. Belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Lehár Ferencet, a körülrajongott zeneszerzőt várja a nagyvilág. Őt azonban nem csábítja el az amerikai álom. Életét kockáztatva Közép-Európában marad, sorsközösséget vállal zsidó származású feleségével. Barátai hívják Amerikába, de nem akar, nem tud elmenni, mert lelke az operettek rózsaszínű világában él. Pedig már csomagol, csomagolja az emlékeit, ami ezer szállal köti Bécshez, aztán mégis marad. Döntéséért nagy árat fizet – elveszíti a „hangját”, nem ír többet.
A jelenetek éppen a csomagoláskor feltörő emlékek. Lehár Ferencet, az emlékeit összerakó embert állítja középpontba.
A darabban előforduló alakokat Derzsi György színművész egyszemélyben jeleníti meg. A dalok egy része kevésbé ismert Lehár szerzemény, nem elcsépeltek, némelyek azonban mindenki számára ismerősen csengenek.

ATEMPO.sk