A kőszívű ember fiai - a Magyarock Dalszínház újabb előadása Győrben

A kőszívű ember fiai - a Magyarock Dalszínház musicalje

2018. március 15-én, csütörtökön 19.00-tól a Győri Nemzeti Színházban mutatja be a Magyarock Dalszínház Jókai Mór - Másik-Medveczky-Vizeli A kőszívű ember fiai című történelmi musicaljét. Belépő 2700-tól és 3500 forint kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A történelmi musical a 19. századba, a szabadságharc idejére röpít minket. A mű főszereplői a Baradlay család tagjai. A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. A műben - ahogyan a valós életben is - a hazaszeretet, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú irányítja az embereket és a történelmet egyaránt.

Főbb szerepekben: Nagy Anikó, Mahó Andrea, Csengeri Attila/Egyházi Géza, Derzsi György, Tóth Renáta, Sipos Imre, Balogh Gábor, Pál Tamás, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Ruttkay Laura, Másik Lehel, Kuczmann Ágnes

ATEMPO.sk