A Tündérlaki lányok – a Zenthe Ferenc Színház előadása Balassagyarmaton

A Tündérlaki lányok – a Zenthe Ferenc Színház előadása

2018. április 12-én, csütörtökön 19.00 órától a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház bemutatja A Tündérlaki lányok című vígjátékot a balassagyarmati Vármegyeházban. Belépő 3000 és 2600 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem - vagy csak annak délibábja? - , akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez apillanat... Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

A míves darab 2017. március 27-én, a Színházi Világnapon került bemutatásra a Jászai-díjas, Érdemes Művész címmel kitüntetett egykori zalaegerszegi színidirektor Halasi Imre konvencionális, ugyanakkor érvényes rendezésében, zajos sikerrel!

ATEMPO.sk