Balogh Balázs Quintet koncertje Somorján

Balogh Balázs Quintet koncertje Somorján

2018. május 12-én, szombaton 20.00 órától a Balogh Balázs Quintet ad koncertet a somorjai Moziban. Az est folyamán bemutatják első lemezüket, mely „Borderline Inspirations” címmel jelent meg idén áprilisban a Unit Records gondozásában, és Balogh Balázs saját szerzeményeit tartalmazza. Mindenkit szeretettel várna a szervezők

 

Balogh Balázs pécsi jazzdobos a formációt 2014-ben alapította. A zenekar saját kompozícióit és hangszereléseit játssza. Zenéjükre a ritmikai sokszínűség jellemző, s bátran kísérletezik szokatlan lüktetésekkel és poliritmiával. Bár alapvetően a jazz klasszikus eszköztárából építkezik, szabadon merít a különböző műfajokból, legyen szó free jazzről, fusionről, vagy a Kárpát-medence és a Balkán népzenei hagyományairól.
A quintet nemzetközi projekt a kezdetektől, hiszen ezidáig megfordultak benne magyar, osztrák, olasz, horvát, montenegrói és brazil zenészek is. Jelenleg Tóth Lajos zongorista, és Fenyvesi Márton gitáros mellett Tobias Pustelnik (AT) szaxofonos és Ivar Krizic (CR) bőgős.
A zenekar fellépett már Közép- és Dél-Európa számos országában, így Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Romániában is. Zenéjüket bemutatták többek között a budapesti Opus Jazz Clubban, a trieszti Round Midnightban, Pécsett a Metronóm Jazz Klubban, és a bécsi ZWE-ben is. A 2015-ös Zsolnai Nemzetközi Jazz Versenyen második helyezést értek el, 2016-ban pedig a Nagyszebeni Jazz Fesztiválon kiérdemelték a legjobb zenekar díját.

Zenekar tagjai

Tóth Lajos zongorista
Fenyvesi Márton gitáros
Tobias Pustelnik (AT) szaxofonos
Ivar Krizic (CR) bőgős

ATEMPO.sk