Lenny Kravitz koncert Pozsonyban

Lenny Kravitz

2018. június 5-én, kedden este európai turnéja keretében az 53 éves, négyszeres Grammy-díjas amerikai funk-rock zenész, énekes, Lenny Kravitz ad koncertet a pozsonyi NTC Arénában.

Belépő 79 és 99 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

 

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz eddigi csaknem három évtizedes pályafutása során átlépte a zenei műfajokat, vegyítette a hangzásokat és a stílusokat. Rockzenéjében a hatvanas-hetvenes évek soul és funk hatásai dominálnak, mind a négy eddigi Grammy-díját a legjobb férfi rockénekes kategóriában nyerte, ráadásul egyhuzamban, 1999 és 2002 között, amivel rekordot állított fel. A négy győztes dal a Fly Away, az American Woman, az Again és a Gig In volt.

 

 

Tíz stúdióalbuma több mint 38 millió példányban kelt el világszerte, legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way volt 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield.

Színészként olyan filmsikerek része volt, mint Az éhezők viadala, a Precious - A boldogság ára vagy A komornyik.

ATEMPO.sk