A fajok eredete - Tündérkert Művészeti Fesztivál 2018-ban is Dunaszerdahelyen

Tündérkert Művészeti Fesztivált 2018-ban is Dunaszerdahelyen – Részletes program

2018. június 20-án, szerdán folytatódik az idei Tündérkert Művészeti Fesztivál Dunaszerdahelyen több helyszíneken. A három napban olyan fellépők lépnek színpadra, mint Korpás Éva, a Pósfa zenekar Csiba Júliával vagy a Csavar Színház. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Június 20. (szerda) - Művészeti alapiskola

19.00 A fajok eredete - a színészek improvizációinak felhasználásával írta Tasnádi István
Játsszák: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs
„Tasnádi István keltetőjében született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság."

 

Június 21. (csütörtök) – Városi szabadidőközpont (DAC stadion mögött)

9.00- 11.30 108 napüdvözlet Hunčík Katával
A jóga világnapján, mely nem véletlenül esik az év leghosszabb napjára, 108 Napüdvözlettel köszöntjük a fényt. A tradicionális Napüdvözlet (szanszkrit néven Surya Namaskar) egy tizenkét jóga gyakorlatból álló 'mozgás-meditáció-rítus', mellyel nem csupán a fentről ránk ragyogó Nap előtt tisztelgünk, de a saját belső fényünket is köszöntjük. Kezdő és haladó gyakorlók egyaránt csatlakozhatnak ehhez a felemelő, gazdag élményhez, melynek során kapcsolatba lépünk a ragyogással, mely maga az Élet.

15.30 Kapunyitás, készülődés a tündérkavalkádra
Kosztümtervező és kreatív foglalkozás képzőművészek vezetésével-Oros Eszter, Őry Katalin, jelmeztervező- 3 éves kortól, akár felnőtteknek is. Egy estére megelevenednek a régmúlt idők csallóközi tündérvilágának színpompás és titokzatos alakjai. Te is részese lehetsz e különleges élménynek, saját, általad készített ruhákkal és virágkoszorúval, csodás arcfestéssel. A lidérc sokadalom egyik tagjává válhatsz, hogy együtt ünnepelhessük a nyári napforduló ősi ünnepé

15.30 Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak- egész este.
16.00 Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes
17.00 A Gézengúzok bábcsoport bemutatja: A rút kiskacsa c. bábmesét
18.00 A Csavar Színház bemutatja: Arany János: Jóka ördöge c meséjét - Előadják: Kiss Szilvia és Gál Tamás

19.30 Libidaridom - Korpás Éva koncertje – az egész családnak.
Hét év után Korpás Éva és zenésztársai egy újabb világzenei gyereklemezzel örvendeztetik meg a közönséget. Ez alkalommal egy nagylányokból álló kórus éneke tesz még kedvesebbé, színesebbé és érdekesebbé néhány dalt a repertoárból.

Zenekar: Sipos Dávid - szaxofon, Madarász András - gitár, zongora, koboz, Lelkes Tibor - bőgő, Varjú Attila - dob
Közreműködik: Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Mórocz Virág, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória - ének

20.30 Rituális tűzgyújtás. Közreműködik: Varga Mónika

20.40 Pósfa zenekar és vendégeik.
A Pósfa zenekar a 2017- ben megnyerte a Felszállott a páva tehetségkutató versenyt zenekar kategóriában. A fesztiválon két mentorukkal, Agócs Gergellyel és Lakatos Róberttel mutatkoznak be, kiegészülve egy újabb fiatal hazai tehetséggel, Csiba Júlia énekessel.

22.00 Tűzugrás
Egy régi, csallóközi hagyománnyal, a tűzugrással tisztítjuk meg magunkat.
Testileg, lelkileg felkészülünk az előttünk álló napokra, hiszen június 21.után hosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, apával, anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat a szeretteinkkel, a közösséggel.
Közreműködnek: Antal Ágota és Nagy Iván

ATEMPO.sk