Évadnyitó Vigadalom Esztergomban - részletes program

Évadnyitó Vigadalom Esztergomban - részletes program

2018. szeptember 22-én, szombaton Évadnyitó Vigadalomra kerül sor az esztergomi Művelődés Háza előtti téren. A belépés a rendezvényre díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

15.00 Magyar Népmese Színház: Világszép Nádszálkisasszony – magyar népmese (50 perc, 4 éves kortól)

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie....
Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.
Játszó személyek: Rádai Boglárka, Zanotta Veronika, Benedek Gyula, Illés Dániel, Balázsi István
Szcenika: Balla Gábor, Makhult Gabriella
Rendező: Rumi László

 

15.30 - 19.00 Tintaló Társulás: Tintaló Cirkusz - bábos sátorcirkusz (3 éves kortól)
Óránként összesen 4 alkalommal

A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyermek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok 15 perces műsorát. A minivilágban mívesen faragott bábok kelnek életre, melyeket Grossmid Erik látványtervei alapján készítettek. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, egy rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.

 

18.00 John Godberg: Április Párizsban - a Mozsár Műhely előadása (romantikus vígjáték)

„Bet és Al házasok. Szívből utálják egymást. Az állástalan férfi bizarr képeket fest, a boldogtalan nő különböző bulvár lapok nyereményjátékain indul. Egyszer csak nyernek egy romantikus hétvégét Párizsba. Muszáj lesz elmenni... Vajon hogy működik a szerelem fővárosa? Képes csodát tenni?" - ahogy a színlapon is olvasható.

Horgas Ádám, a darab rendezője így vélekedik a darabról: "Pompás, sokrétegű, szerethető kamaradarabnak tartom. Borús, fanyar humorú mű, mégis tele van optimizmussal. Drámai, mély szomorúsággal, ugyanakkor remek humorral beszél arról, hogy hogyan mennek tönkre az emberi kapcsolatok."
Szereplők: Botos Éva, Szirtes Balázs
Rendező: Horgas Ádám

 

20.00 A Blues Life Band koncertje

ATEMPO.sk