Szerelmem, Sárdy - Derzsi György előadása Gyomaendrődön

Szerelmem, Sárdy - Derzsi György előadása

2018. október 5-én, pénteken 18.00 órától kerül bemutatásra Meskó Zsolt Szerelmem, Sárdy című zenés története egy eltitkolt szerelemről Derzsi György előadásában és Harangi Mária rendezésével a gyomaendrődi Szent Antal Népházban. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Történet egy plátói szerelemről, az életen át tartó rajongásról, egy fiatal művész magára találásáról, Sárdy János dalaival fémjelezve.

A kerettörténet egy mai énekes-színész fiatalember válságát mutatja, aki a rá kirótt kényszerpihenőben nemrég elhunyt nagymamája naplóit böngészve néz szembe önmagával is. A legtitkosabb napló a nagymama több évtizedes plátói szerelméről szól.

A részletek segítségével felidéződnek előttünk nemcsak a nagymama kislány- és fiatalkori érzelmei, rajongása, vívódásai és családi eseményei, hanem megrajzolódik egy 20. századi asszony élettörténete, Sárdy élete, sőt a korabeli magyar társadalom képe is.

A kislányból nővé, anyává érő asszony szemszögéből látjuk Sárdy Jánost, aki dunaföldvári kántortanítóként indul tanulni Budapestre, majd meghódítja a közönséget, elbűvöli a szíveket, s egyre népszerűbb, rajongott bonvivánná lesz.

 

A Meskó Zsolt által írt darab sokrétű. A szívhez szóló történet és dalok mellett az előadás zsenialitása, hogy egyetlen szereplő, Derzsi György színművész alakítja a karaktereket. Sárdy legszebb dalai is felcsendülnek az előadásban.

A darabot Harangi Mária rendezte, kiváló arány érzékkel. Azokat is magával ragadja az est, akik ismerik Sárdy slágereit, és azokat is, akik inkább az előadó miatt jönnek megnézni ezt a rendhagyó operett előadást.

ATEMPO.sk