Erik Turtev és Varsányi Gyuri közös koncertje Budapesten

Erik Turtev és Varsányi Gyuri közös koncertje Budapesten

2018. november 2-án, pénteken este Erik Turtev Solo Project feat. Varsányi Gyuri koncertjére kerül sor a budapesti Kispipa Craft Beer and More sörbárban. Egy pörgős, őszinte, tüzes folk fusion buli várja az érdeklődőket. Kezdés 20.30-kor. Belépés a koncertre díjtalan.

 

Az Erik Turtev Solo Project egy friss zenei kezdeményezés, melyben a zenészek felvidéki, azaz magyar, ruszin és szlovák dorombos népdalokat kevernek modern tánczenei elemekkel, mint pl. a drum&bass, de természetesen csakis akusztikus hangszereken. A zene fő mozgatórugója a doromb, de emellett megszólalnak olyan ősi hangszerek is, mint a tilinkó, pásztorsíp, fujara, sámándob, és szerepet kap a cimbalom is, mint egyetlen harmonikus hangszer Varsányi Gyuri (Varsányi Együttes) interpretálásában.

A páratlan és sokszínű zenei élményt nyújtó, külön-külön is gazdag zenei múlttal rendelkező duó, eddig csupán Pozsonyban és a Hódmezővásárhelyi Népzenei Fesztiválon lépett fel, bár 2014 óta zenélnek együtt különböző népzenei, jazz, rock és blues formációkban. Eljutottak Kínába egy 2 hetes turné keretében, valamint több etno és népzenei fesztiválon is játszottak a Felvidéken, Csehországban és Magyarországon, valamint Budapesten a Várkert Bazárban megtartott V4 -es rendezvényen.

Céljuk a doromb és a dorombos dalok népszerűsítése, egy új stílusirányzat létrehozása, de főképp a szórakoztatás, szívvel-lélekkel.

ATEMPO.sk