Találkozások önmagammal - Babits Mihály Kamaraszínház ősbemutatója Esztergomban

Találkozások önmagammal - Babits Mihály Kamaraszínház ősbemutatója Esztergomban

2018. november 9-én, pénteken 19.00 órától kerül sor Vörös István Találkozások önmagammal című művének ősbemutatójára a Babits Mihály Kamaraszínház előadásában Esztergomban, a Művelődés Házának kamaratermében. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét?
Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása.
A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekcjára teszünk kísérletet.Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket.
Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk? Igen is, nem is.

Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig. A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz.

 

Szereplők

Bacsa Ildikó
Kéner Gabriella

Zene: Ágoston Máté
Rendezte: Kaj Ádám

ATEMPO.sk