Az Andreas Varady Trio koncertje Budapesten

Andreas Varady Trio koncertje Budapesten

2018. november 19-én, hétfőn 20.00 órától kerül sor az Andreas Varady Trio koncertjére Budapesten, a TRIP Hajón. Belépő 6500, 7500, 8500 és 9500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A zenész családban született magyar cigány származású gitáros, négy évesen, hallás után édesapjától tanulta a hangszeres játék alapjait.

Andreas Varady egy szlovákiai kisvárosból származik, elsősorban Django Reinhardt, Wes Montgomery és George Benson voltak rá nagy hatással. 2007-ben családjával Írországba költöztek, ahol kezdetben utcazenészként játszott. Tehetségére David Lyttle, ír jazz zenész figyelt fel, az ő révén bekerült a szigetország zenei vérkeringésébe. 13 éves korában már a londoni Ronnie Scott Jazz Clubban lépett fel, majd Martin Taylor, Tommy Emmanuel és Louis Stewart koncertjein játszott.

Ebben az időszakban a rangos Guitar Player magazin címlapján szerepelt, majd meghívást kapott a montreux-i Jazz Fesztiválra, Quincy Jones’s Global Gumbojába. Montreux követően New Yorkban és Los Angelesben is fellépett a zenekarral. Játékával elkápráztatta a Jonest, aki ettől kezdve mentora és producere lett.

Az elmúlt években szinte minden rangos fesztiválra meghívást kapott. Játszott többek között a Django Reinhardt Festivalon, a Cork Jazz Festivalon, a Newton Arts Guitar Festivalon, a Dusseldorf Jazz Rallyn és a Northside Music Festivalon. 2018 júliusában Quincy Jones budapesti születésnapi koncertjén is fellépett Richard Bona és Dee Dee Bridgewater társaságában.

 

A Trió tagjai

Andreas Varady - gitár
Adrian Varady - dobok
Bandi Varady - bass

ATEMPO.sk