Balázs Elemér Group koncert újra Dunaszerdahelyen

Balázs Elemér Group koncert Dunaszerdahelyen

2018. december 10-én, hétfőn 17.00 órától a Jazz Club DS szervezésében kerül sor a Balázs Elemér Group koncertjére a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában. A zenészek a koncert előtt 16.00 órától a gyerekeknek tartanak foglalkozást, hangszerbemutatót valamint hangszersimogatót. A belépés ingyenes, ám adományokat elfogadnak. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa, zenésze 2000-ben alapította meg saját zenekarát, a Balázs Elemér Group-ot, mely hamar hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesévé nőtte ki magát. A női és a férfi hang fontos szerepet játszik a stílusukban, zenéjük dallamos és melodikus, mely széles rétegeket szólít meg. Jellemzi művészetüket a fuzionálás a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival, de bebizonyították már azt is, hogy a klasszikus reneszánsz és barokk stílus jazz-zel ötvözése sem jelent különösebb gondot nekik. Lemezeiket vagy koncertjüket végighallgatva bárki úgy érezheti, dalról-dalra utazza körbe a világot Erdélytől kezdve egészen Brazíliáig. Elmélyült és igényes zenéjük garancia az igazi repülésre.

A Refracting Sounds című lemezüket 2005-ben Fonogram díjjal jutalmazták, 2006-ban pedig aranylemez lett a Hungarian Folk Songs (Magyar Népdalok) című albumuk. Lemezeiken olyan neves művészek vendégszerepeltek, mint például Dés László és Dresch Mihály illetve külföldről Tim Ries, Charlie Mariano és Núria Rial.

A Balázs Elemér Group rendszeres fellépője hazai és külföldi jazz- illetve világzenei fesztiváloknak és kluboknak. Jártak már Bécsben, Brüsszelben, Berlinben, Londonban, Hágában, Oslóban, Madridban, Skopjéban, Prágában, Pozsonyban, Münchenben, Stuttgartban, Nagyváradon, Rómában.

A 2015 decemberében megjelent jubileumi, Fonogram-díjas lemez egy emelkedett és hangulatos megünneplése, valamint összefogása és összefoglalása a zenekar tizenöt évnyi munkájának és életművének. Az Örök szerelem alcímet viselő album számlistáját a zenekar rajongótábora állította össze kedvenc dalaiból és "az év jazz-albuma" Fonogram díjjal tüntette ki a szakmai zsűri 2016 nyarán.

ATEMPO.sk