Barabás Lőrinc Quartet koncert - RómerJAZZ-klub Győrben

Barabás Lőrinc Quartet koncert - RómerJAZZ-klub Győrben

2018. december 12-én, szerdán 19.00 órától a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet a RómerJAZZ-klub keretében Győrben a Rómer Házban. Belépő elővételben 1200 forint. A koncert közönségét egy pohár köszöntő itallal fogadják a Bortársaság borkereskedés jóvoltából. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, “Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára idén március 21-én került sor, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt.

„Talán most a népzenei vonal háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.

Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

Mihalik Ábel dobos régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

ATEMPO.sk