51. Jean Monnet est Szvorák Katalinnal Budapesten

51. Jean Monnet est Szvorák Katalinnal Budapesten

2019. január 24-én, csütörtökön 18.00 órától rendezi meg a Charta XXI Egyesület az 51. Jean Monnet estjét a budapesti Párbeszéd Házában (Budapest VIII. ker. Horánszky u. 20). Új év, új kezdet. A korábbi ötven Jean Monnet estén egyszer sem fordult elő, hogy az egész estét énekszó töltse ki. Békességes énekszó. Ezzel a munícióval indulnak neki a következő ötvennek.

A rendezvényen koncertet ad a Kossuth-díjas Szvorák Katalin A Dalvándorlástól a Dalüzenetig címmel. Háromtucatnyi önálló albumának szűkített terces summázata ez a koncert,
melynek alfája-omegája a megbékélés, az a keskeny ösvény, melyen a művészbő dalolva közlekedik négy évtizede.

A mostani koncert egy kis Kárpát-medencei vándorlás, ahol az egyes gondolati egységek tematikus tételekként három kiváló zenész segítségével kelnek életre és minden emberi rezdülésre-életérzésre rácsendülnek, majd mély zenei intuícióval újra hangolva támadnak fel Cserta Balázs fúvós hangszereivel, Kiss Ferenc multiinstrumentalista muzsikájával és Szabó Dániel cimbalomjátékával. Vendég Lábas Viki.

A koncertet bevezeti Käfer István professzor. Laudációt tart Hollós Máté zeneszerző és Fónagy János államtitkár. A Jean Monnet érmet átadja Surján László.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

ATEMPO.sk