Asszooony! - a Csavar Színház előadása Nagysallón

Asszooony! - a Csavar Színház előadása Nagysallón

2019. március 8-án, pénteken 18.00 órakor kerül bemutatásra az Asszooony! című népmese a Csavar Színház előadásában a nagysallói kultúrházban. Belépő 1 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni a másikat, aki egyszerre ugyanolyan mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat. A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk, hogy mindezt lehet jól is csinálni, noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.

Egy magyar népmese (Buták versenye) mely segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható!

Díszletes, kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jókedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál: utat találni a másikhoz.

 

Előadják

Kiss Szilvia
Gál Tamás

Látvány: Őry Katalin Rozália (Magyarország)
Zene: Gál Tamás, Bodonyi András
Rendezte: Gál Tamás

ATEMPO.sk