Rettenetes szülők - a Zenthe Ferenc Színház újabb előadása Salgótarjánban

Rettenetes szülők - a Zenthe Ferenc Színház előadása Salgótarjánban

2019. március 8-án, pénteken 10.00 és 12.30-tól mutatja be Jean Cocteau Rettenetes szülők című drámáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Belépő 1400 forint, illetve Ifjúsági Bérlet. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Yvonne kisajátító imádattal veszi körül egy szem fiát, Michelt és emiatt még férjét, Georges-ot is elhanyagolja. A magányossá vált férfi ezért kalandokba menekül. Így ismerkedik meg a végső elkeseredésében már öngyilkosságra gondoló fiatal lánnyal, Madeleine-nel, akinél álnéven, özvegynek kiadva magát eljátssza a jótevő szerepét.

Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek. Madeleine és Michel véletlenül megismerkednek és egymásba szeretnek. Az anya elkeseredetten harcol az ellen, hogy fia megnősüljön, mert fél, hogy így elveszíti az egyetlen lényt, akit igazán szeret. A fiatalok áldozatul esnek a szülők önzésének…

Kusza-ködös viszonyok, érzelmi és lelki egymástól-függések, ahol tombol a titok, tort ül a látens zsarnokság, a valódi szeretet hiánya, s kísért az elhibázott múlt. A kiútként felkínálkozó szerelem és a jövő viszont – ki tudja…? Homályos.

 

Dráma két részben - Örkény István fordításának felhasználásával

Az előadás Hugues Charbonneau, a Jean Cocteau Bizottság elnökének engedélyével jött létre.

 

Szereplők

Yvonne, az anya - Kökényessy Ági
Georges, az apa - Jakab Csaba
Michel, a fiú - Farkas Zoltán
Madeleine, a lány - Bánfi Kata
Leonie, a nagynéni - Kovács Vanda

Dramaturg: Gyuriska János / Sándor Zoltán
Díszlet- és jelmeztervező: Pallós Nelli
Rendezőasszisztens: Kántor Zoltán
Rendező: Gyuriska János / Susán Ferenc

ATEMPO.sk