Bach Mindenkinek Fesztivál Tornalján

Bach Mindenkinek Fesztivál Tornalján

2019. március 21-én, csütörtökön 19.00 órától kerül sor Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál következő koncertjére, ezúttal Tornalján, a Tompa Mihály Városi Művelődési Központban. Ennek keretében a közönség ízelítőt hallhat J. S. Bach csellószvittjeiből. Közreműködik Számel Bálint és Berki Ádám. A zeneszámok között Gecse Attila Bach életéből szolgál néhány érdekességgel. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Bach Mindenkinek Fesztivál célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson. A kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

A fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach művein keresztül kivigyék a klasszikus zenét az utca emberéhez. A muzsika szabadtéren, aluljárókban, templomokban, börtönökben, kórházakban és más különleges helyszíneken szólal meg olyan hangszereken, mint a koncertzongora, a hárfa, a csembaló vagy az orgona, amelyekkel nem találkozhatnak az utcán járva-kelve az emberek.

ATEMPO.sk