Szenvedélyem, Velence - az ExperiDance táncelőadása Pozsonyban - ELMARAD!

Szenvedélyem, Velence - az ExperiDance táncelőadása Pozsonyban

ELMARAD! 2019. április 24-én, szerdán 19.00 órától kerül bemutatásra a budapesti ExperiDance Produkció táncelőadása Szenvedélyem, Velence címmel a pozsonyi Cultus Ružinov kultúrházban. A színpadon megelevenedik Velence, a vízi város rejtélyes élete és a karneválok hangulata. A belépő 22 és 27 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Velence titkai, melyek évszázadok óta izgatják az emberiség fantáziáját, lélegzetelállító táncelőadásban kerülnek napvilágra az ExperiDance színpadán. A karneváli maszkok mögött ellentmondásokkal és szenvedéllyel teli ösztönvilágot találunk, amely teljes pompájában mutatkozik meg Román Sándor koreográfiáján keresztül.

Főúri csillogás és a sikátorok szegénysége, katedrálisokban elhaló sóhajok, hajnali tánc a város fölött és rengeteg-rengeteg vágyakozás. Ez a Szenvedélyem, Velence című produkció, amelyben minden velencei szerelmes valakibe vagy valamibe: Paganini a hegedűjébe, az úriasszony Casanovába, a bankár a csillogó aranyakba, a Halál talán magába az Életbe.

Ebből a sok szerelmi vallomásból alakul ki a város tánca, miközben megelevenednek Velence gazdag történelmének ikonikus alakjai, a leghíresebb európai zeneszerzők modern lüktetésű dallamaira.

 

Szereplők

Tamburino - Torma Zsolt
Casanova - Patonai Norbert
Venexiana/La Colombiana - Rimár Izabella
Paganini - Újszászi András
Spirito - Joó Viktoria
Il Male - Dénes Nándor
Regina - Tóth Klaudia
Il Doge - Péli Róbert
Gondoliere - Reszneki Domán
Locandiera / Marcellina - Holman Enikő
Mirandolina - Horváth Dóra
La Morte - Koller Nikolett
Desdemona - Tóth Nikolett
Otello - Kovács Richárd

Ballerino - Veres Tamás, Östör Ákos, Péntek Dominik, Felföldi Máté, Szűcs Gergő, Szűcs Dániel, Zelei Ákos, Bomlász Bogdán, Dalanics György, Fülöp Bence, Lugosi Fábián, Réthelyi Balázs, Sárközi Patrik, Rusvai Márton, Szűcs Dániel, Tompai Ádám

Ballerina - Molnár Edina, Tóth Nikolett, Magyar Lili, Szilágyi Zita, Török Fanni, Németh Liza, Benik Zsófia, Dara Dorka, Egedi Réka, Gonzalez Nilze, Harmat Noémi, Juhász Vanda, Nagy Kira, Pucsek Berta, Sinka Lídia, Szabó Eszter, Tóth Réka, Tompó Patrícia, Veszprémi Nikolett

 

Zene: Vivalditól napjainkig
Jelmez: Debreczeni Ildikó
Díszlet: Kora Szilvia
Szcenika: Hörnyéki Gergő
Vetítés: Szondi György
Fény: Szimeiszter Balázs

Társproducer: Giorgio Barbolini
Társproducer: Vona Tibor
Ötlet - Rendezés: Manfred Schweigkofler
Koreográfus: Román Sándor

ATEMPO.sk