Doctor Herz - a Magyarock Dalszínház musicalje Győrben

Doctor Herz - a Magyarock Dalszínház musicalje Győrben

2019. május 7-én, kedden 19.00 órától a győri Vaskakas Bábszínházban a Doctor Herz című musicaljét mutatja be a Magyarock Dalszínház. Belépő 3400 és 2900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Doctor Herz Nobel-díjas tudós, híresség alig múlt harmincéves, és már mindent elért, amit a szakmájában lehetséges. Az elismert tudós régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Mindezek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak.
A nagy kérdés, hogy hogyan tud ellenállni a mi jó doktorunk a nyomásnak, és meddig? A hadsereg ugyanis szeretné megkaparintani új találmányát, és ezért semmitől sem riad vissza. Először csak kérik, aztán már fenyegetik, végül körbeveszik és megpróbálják megsemmisíteni. Hiszen a tudás is hatalom, jóra és rosszra egyaránt használható. A címszereplőnk neve beszélő név: doktorként az ész embere, ugyanakkor Herzként a szív embere is – csak jóra akarja használni (és használtatni) legújabb felfedezését.

Azonban nemcsak saját magát kell megvédenie, hanem szeretteit is. Oliver, az öregedő színész felesége, a Mutter után jön föl a doktor birodalmába, Mezzabotta pedig a lányát szeretné hazavinni. A lánya, Beryll azonban nem fogad szót: a végsőkig szerelmével marad.

A Madách Színház 1988-ban mutatta be a musicalt, amely nagy sikert aratott; humora és csodálatos zenéje mellett a nézők nagyra értékelték a mondanivalóját is. A mostani előadás külön érdekessége, hogy a rendező, Laklóth Aladár az ősbemutatón Panchot alakította.

 

zene: Tolcsvay László
szövegkönyv: Müller Péter
dalszöveg: Bródy János

 

Szereplők

Jan Herz FECSKE DÁVID
Mutter, virágárus MOLNÁR ÁGNES
Olivér, segédszínész PETŐCZ ANDRÁS
Alfred Mezzabotta GERDESITS FERENC
Beryll, a lánya TAR GABRIELLA
Strasser ezredes BALOGH ATTILA/KRNCAN MILÁN
Gustavson, rádiófizikus MÉSZÁROS TAMÁS
Winnettou, az apacsok főnöke Ganxsta Zolee
Pancho de Weinberger GOMBÁS ÁDÁM
Szent Péter BÁNFI CSABA
Sally Mezzabotta TÓTH DOROTTYA/ENYINGI ZSÓFIA
Albert Einstein MAKRAI PÁL
Hamlet, dán királyfi PETHŐ MARCELL/SZABÓ DÁVID
Frau Albert Einstein ENYINGI ZSÓFIA/TÓTH DOROTTYA

díszlet: Siklósi József
jelmez: Másikné Vizeli Anita
koreográfus: Bakó Gábor
rendező: Laklóth Aladár

ATEMPO.sk