Életművésznők - a Thália Színház előadása Kassán - Egressy bérlet

Életművésznők - a Thália Színház előadása

2019. május 12-én, vasárnap 15.00 órától kerül bemutatásra Ljudmila Ulickaja Életművésznők című tragikomédiája a kassai Thália Színház előadásában. Belépő 11 euró, vagy Egressy bérlettel. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Lehet-e elmenekülni az érzelmek elől? Lehet-e mindenre csak racionális válaszokat adni és aszerint élni? Lehet-e mindenáron másoknak segíteni, magunkkal nem törődni, abban a hiszemben, hogy mi mindenkinél mindent jobban tudunk, ugyanakkor nem vesszük észre, hogy folyamatosan az önmegsemmisítő gombunkat nyomogatjuk? És végül ez a gomb már be is ragad…

Női sorsok férfiakkal, gyerekekkel, szeretőkkel körülölelve, kegyes és kegyetlen hazugságokkal, kitalált és megélt pillanatokkal. Ennek a hat történetnek a szereplői igazi életművésznők, akik megpróbálnak túlélni, szeretni vagy épp gyűlölni, és keresik a választ arra kérdésre, hogy mi a helyük és szerepük ebben a világban. A történetek összekötője a mindent túlélni és megoldani vágyó Zsenya, aki végül olyan váratlan helyzetben találja magát, amiből egyedül nem tud kikecmeregni, kénytelen hát elfogadni mások segítségét.

Az előadást Hidvégi Nóra rendezi, aki ezzel a munkájával mutatkozik be a kassai nézők előtt.

 

Szereplők

Dégner Lilla
Fátyol Kamilla
Szabadi Emőke Katalin
Varga Anikó
Varga Lívia
Varga Szilvia

A színpadi változatot írta: Garai Judit

Az elbeszélések fordítója: Dr. Goretity József

Dramaturg: Garai Judit

Rendezte: Hidvégi Nóra

ATEMPO.sk
Fotó: Németi Róbert