Milyenek a magyarok? - zenés útikalauz újra a kassai Thália Színházban

Milyenek a magyarok? - zenés útikalauz a Thália Színház előadásában

2019. június 8-án, szombaton 19.00 órától mutatja be Lackfi János Milyenek a magyarok? című zenés útikalauzát a kassai Thália Színház. Belépő 9 euró. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani. Ha valaki az előadás láttán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

Az előadás Lackfi János két nagysikerű kötetétből: a Milyenek a magyarok és a Milyenek még a magyarok című karcolatgyűjteményekből készült. A könnyed, játékos, groteszk humorú magyar jeleneteket szigorúan magyaros dallamok keretezik. A magyar slágereket Lackfi János a témához kapcsolódó dalszövegátirataiban hallhatja a magyar és nem magyar közönség.

 

Szereplők

Dégner Lilla
Latócky Katalin
Rab Henrietta
Varga Lívia
Varga Szilvia
Nagy Kornélia
Illés Oszkár
Nádasdi Péter
Ollé Erik
Szpisák Gyula m.v.
Szabó Zoltán m.v.

 

Rendező: Czajlik József
Zene: Lakatos Róbert
Díszlet: Fodor Viola m.v.
Jelmez: Őry Katalin m.v.
Térkép: Magyar Béla m.v.
Korrepetítor: Dégner Lilla m.v.
Mozgás: Bocsárszky Attila m.v.
Dramaturg: Forgács Miklós

ATEMPO.sk