Ház-tűz-néző - a Lévai Garamvölgyi Színpad előadása Zselízen

Ház-tűz-néző - a Lévai Garamvölgyi Színpad előadása

2019. június 29-én, szombaton 17.00 órától kerül bemutatásra Nyikolaj Vasziljevics Gogol Ház-tűz-néző című színműve a Lévai Kultúrotthon mellett működő Garamvölgyi Színpad előadásában a zselízi Művelődési Otthonban. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Iván Kuzmics agglegény,fontos tanácsosi ranggal és jó adag gyávasággal. Az asszonynép kerek formái ugyan tetszenek, de a henyéléshez, a kötöttségek nélküli szabad élethez jobban vonzódik, mint a házassághoz. Úgy érzi, meg kell nősülnie, de közben retteg az ezzel járó elkötelezettségtől. Hiába találnak számára feleségjelöltet, minden lehetőséget megragad a találkozás és a házasságkötés halogatására.Persze megjelennek a környezetében figurák, akik a felelősségteljes döntéstől való eltérést mindenáron próbálják megakadályozni. A feleségjelölt is aggodalmakkal és félelmekkel küzd. A tény, hogy több kérő közül kell választania, csak nehezíti a helyzetét.

A történetbe belefolyt férjjelöltek különc jellemükkel, hibáikkal és elvárásaikkal komikum forrásává válnak. Mindezzel egyidőben azonban emberi sorsok, sikertelenségek, a boldogság utáni vágyakozás és a magánytól való félelem jelenik meg. A darab végén aztán Iván Kuzmics életében egyszer dönt!

Gogol darabjának aktualitása a mai ember számára az, hogy szembesít gyengeségeinkkel, megingásainkkal, az igazi téttől való félelmeinkkel.
Mert a házasság egy életre szóló. Nehéz döntés kérőnek és megkéretnek egyaránt.

ATEMPO.sk