Csárdáskirálynő - a Nívót Produkció operettje Dunaszerdahelyen

2019. december 1-én, vasárnap 14.00 órától kerül bemutatásra Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettje, zenekaros kísérettel, a Nívót Produkció előadásában. Belépő I. osztályú 15 euró, II. osztályú 14 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba.

 

A Csárdáskirálynő minden operettek legklasszikusabbja. Egy magyar zenés színháznak kötelessége, hogy állandóan műsorán tartsa ezt a remekművet. Különösen akkor, ha ezt úgy teljesítheti, hogy pazar előadást kínál nézőinek.

A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. A szülők mindent elkövetnek, hogy fiukat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául - ezért Vereczky Szilviának, a sanzonettnek, New York-i szerződést intéznek. Ám a szerelmesek érdekében szövetkezik a kedves, bolondos Bóni gróf, az orfeum főpincére, Miska és ikertestvére, Alfonz, a Lippert-Weilersheim-ház főkomornikja, valamint Feri bácsi, Bóni orfeumi barátja. Főképpen ő mozgatja a szálakat: a pár jövőjének érdekében még egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni…

A Csárdáskirálynő 2015-ben ünnepelte századik születésnapját, de még ma is olyan friss és üde, mint amikor először nyűgözte le a bécsi és budapesti közönséget.

 

Szereplők

Lukács Anita, Vörös Edit, Vadász Zsolt, Domoszlai Sándor, Teremi Trixi, Bódi Barbara, Kiss Zoltán, Kovács Szilárd, Benkóczi Zoltán, Szirtes Gábor, Sáfár Mónika, Halász Aranka, Egyházi Géza, Virágh József, Kokas László, Barát Attila, Hábel Ferenc, Lendvai Zsolt

Közreműködők

Nívót Produkció Tánckara, énekkara
Kálmán Szimfonietta Zenekar
Monarchia Zenekar

 ATEMPO.sk