Nagymenők és A klán - mozi és könyvbemutató Nagymegyeren

2020. szeptember 4-én, pénteken a nagymegyeri SNITT csapata újra filmvetítésre hív minden érdeklődőt, amit most egy könyvbemutatóval is kiegészít.

Ezúttal Scorsese 1990-es klasszikusa, a Nagymenők kerül a filmvászonra, az alvilág tematikájú estet pedig Szomolai Tibor A klán című könyvbemutatója indítja.

A vetítés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a nagymegyeri Chilli Houseba.

 

Program

19.00 Szomolai Tibor A klán című könyvének bemutatója
21.00 Nagymenők című film vetítése

 

Rövid összefoglaló a könyvről: „A klán” nem szokványos maffiaregény... A történetben a "dunaszerdahelyi gengszterek, azaz a messze földön híres "PÁPAY KLÁN emberei" és a "könnyű nők" mellett színes kavalkádban vonulnak fel politikusok, bukott kommunisták, rendszerváltók és számtalan más fura szerzet, akik mindannyian hozzájárultak egy jobb sorsra érdemes ország tönkretételéhez. Egy sokkoló, brutális gengszter világ - amely a dunaszerdahelyiek orra előtt játszódott -mint egy többfelvonásos, végeláthatatlan maffia-filmsorozat. Egy vérbeli gengszter-krimi, ami szórakoztatja, sokkolja és egyszerre elbűvöli majd az olvasót!

 

Szomolai Tibor - A klán

 

Rövid összefoglaló a filmről: A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henry-vel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henry-t, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henry-t válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az erőszak és a gyanú végleg elválasztja őt a családjától.

 

 

Szereplők:
Robert De Niro
Ray Liotta
Joe Pesci

Rendező: Martin Scorsese
Forgatókönyv: Nicholas Pileggi
Operatőr: Michael Ballhaus
Producer: Irwin Winkler
Vágó: Thelma Shoonmaker

ATEMPO.sk