UDVart Kofferben! - fesztivál Füleken - szombati program

2021. július 3-án, szombaton folytatódik az UDVart Kofferben! fesztivál Füleken a városi honismereti múzeum udvarán.

Ott lesz többek között a Pázsit zenekar, a Lóci játszik, Laboda RóbertBandor Éva, az Ivan and the Prazol.

A fesztivál ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Ajánlott az előzetes regisztráció, mivel a rendezvényen a járványügyi előírások értelmében csak korlátozott számú látogató tartózkodhat.

REGISZTRÁCIÓ

 

Az UDVart kulturális-művészeti fesztivál, amely egy szűkebb közeg igényeit próbálja kielégíteni, de igyekszik megfertőzni azokat is, akik még nem tudják, hogy valójában ők is részei a „kis egésznek”.2016-ban a Füleki Városi Művelődési Központ égisze alatt megalakult egy önkéntesekből álló csoport, akik céljukként tűzték ki, hogy mindazt, amit szeretnek, egybegyúrják és megmutassák a világnak. Ennek gyermekeként született meg az UDVart fesztivál.

2016-ban a Füleki Városi Művelődési Központ égisze alatt megalakult egy önkéntesekből álló csoport, akik céljukként tűzték ki, hogy mindazt, amit szeretnek, egybegyúrják és megmutassák a világnak. Ennek gyermekeként született meg az UDVart fesztivál.

Bárkinek, bármilyen korosztályból és közegből, aki érdeklődik a művészetek iránt, akár professzionális, akár amatőr szinten. Aki szeret megismerni új dolgokat, amelyek egyesek számára akár túlságosan elvontak és alternatívak lehetnek, de ettől még nagyon érdekesek és inspiratívak.A név lényegében egyrészt utal a helyszínre, amely a Városi Honismereti Múzeum udvara, másrészt a művészetre, mellyel az udvart megtöltjük. UDVAR + art = UDVart. Művészetek udvara?

Azért Fülek mert a helyi Városi Művelődési Központ és a köréje szerveződő fiatalokból álló csapat jó ötletnek találták elhozni ebbe a kisvárosba is a nem mindennapit. Fülek egyébként is amolyan kapcsot képez a magyarság és a szlovákság között, stratégiai elhelyezkedése pedig már a középkorban is előnyére szolgált. Annak ellenére, hogy egy alig 11 ezres városkáról beszélünk, gazdag kulturális élet zajlik itt, így úgy gondoltuk, hogy akár egy elvontabb rendezvény is megélhet a füleki vár romjai alatt. Eggyel több ok lehet ez is arra, hogy a máshol tanuló füleki fiatalok visszatérjenek.A belépés regisztrációhoz kötött. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

Július 3. (szombat)

16.00 GÓLEM SZÍNHÁZ: Lefitymálva - A magát zsidó színháznak valló társulat vígjátéka
17.35 LABODA Róbert: KarantÉN-napló - szerzői felovasás
18.20 JUHÁSZ ROKKO: Árnyékot csak az idő vet! - Juhász R. József performansz-előadása
19.30 NAT OSBORN BAND (USA), jazz koncert
20.15 MARCHELL: Percussion Show (SK) - Marcel Bielik dobshow-ja
21.05 IVAN & THE PARAZOL (HU) - rockzenei koncert
22.20 VERTIGO: Human Light (SK) - akrobatikus tánc és UV-fény show
23.00 ORQUESTA LA MECÁNICA (CUBA) - latinzenei koncert

ATEMPO.sk