A Galántai fúvószenekar koncertje - Párkányi Nyár 2022

2022. július 5-én, kedden 20.00 órától a Galántai fúvószenekar koncertjével folytatódik a Párkányi Nyár 2022 elnevezésű programsorozat a párkányi sétálóutcán.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Galántai Fúvószenekar 2016-ban jött létre a Kulturális és Városközi Kapcsolatok Bizottsága kezdeményezésére és az MsZ Galánta képviselőinek támogatásával. A cél a fúvószene hagyományának ápolása, mely már jóval korábban Galánta város összképéhez tartozott. A város megszólította a nagyszerű zenekarvezetőt és karmestert, Ján Lelkešt, akinek nem volt könnyű dolga ennyi zenészt összehozni, köztük szakembereket, tanárokat, alapfokú művészeti iskolák diákjait, tapasztalt, idősebb zenészeket valamint példájukat és lelkesedésüket mutató amatőröket is, hogy együtt játszanak a zenekarral fenntartva a megfelelő hangulatot és fejlődést. Mivel a galántai fúvószenekar célja elsősorban a város és környéke különböző társadalmi rendezvényeken történő képviselete és ennek jövőbeli biztosítása, a zenekar elsősorban a fiatal, kezdő zenészgenerációt szeretné megszólítani. Ezért a karmester Ján Lelkeš a zenekar repertoárjából a menetek, himnuszok és szólókompozíciók mellett népszerű popkompozíciókból is válogat. Igényesen és érdekesen átszerkesztett külföldi és hazai szerzemények ezek, melyeket ebben a szereposztásban többnyire csak külföldön lehet tetten érni, érzékileg megtapasztalni. A zenekar jelenleg 19 tagot számlál, folyamatosan bővülő érdekeltséggel, hogy minél több galántai és környékbeli fiatal zenész bontakozhasson ki benne. A zenekar első fellépésére május 1-én került sor, mely hatalmas sikernek örvendett 2016-ban a galántai neogótikus udvarház udvarán. A zenekar hamar ismertté vált, így megannyi fellépésre tehettek szert, nemcsak a környéken, de külföldön is.

ATEMPO.sk