A Duna Művészegyüttessel emlékezünk Rimaszombatban

A Duna Művészegyüttessel emlékezünk Rimaszombatban

2015. március 13-án 18 órától Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára ünnepi műsort szervez a Magyar Közösség Pártja. A rendezvény keretén belül a Duna Művészegyüttes bemutatja a A Szabadsághős – Kossuth Lajos üzenete című zenés-táncos műsorát. Belépő szimbolikus 1 euró. A befolyt összeget jótékonysági célra fordítják. Mindenkit szeretettel várnak.

 

A Duna Művészegyüttes történelmi ihletésű és témájú előadása 2002-ben született, s aktualitását a kettős jubileum adta: abban az évben ünnepeltük Kossuth Lajos születésének kétszázadik, valamint angliai és egyesült államokbeli körútjának százötvenedik évfordulóját.
A Washingtoni Magyar Nagykövetség felkérésére a Belügyminisztérium és a Kossuth Emlékbizottság támogatásával létrejött előadás Kossuth személyének és a magyar történelemben elfoglalt kivételes szerepének adózik tisztelettel a zene és a tánc nyelvén. A változatos táncképekből álló műsor Kossuth beszédeinek és gondolatainak szelleme mellett a reformkor hangulatát is megidézi.

Forgatókönyv: Józsa Fábián
Zenei szerkesztő: Szűts István
Történész szakértő: Krámer Iván
Koreográfusok: Juhász Zsolt, Mihályi Gábor
Tánctörténeti szakértő: Dr Pesovár Ernő, Mihályi Gábor
Jelmeztervező: Kemenes Fanny
Háttérvetítés: OMEGA, Hajdú János
Rendező: Mucsi János

aTEMPO.sk