Korda György, Balázs Klári és mások koncertjei a 10 éves Martfeszten (szombati program)

2023. július 8-án, szombaton 10.00 órakor folytatódnak az idén jubiláló Martosi Szabadegyetem eseményei Martoson.

Három éves szünet után ismét zenei fesztivál is színesíti a felvidéki magyar fiatalok egyik jelentős rendezvényének, a Martosi Szabadegyetemnek a programját.

A leginkább Martfesztként a köztudatba került rendezvényt 2020-ban a koronavírus-helyzet miatt eredeti formájában nem tudták megtartani, s az a következő két évben is csak szűkített formában került megrendezésre. A rendezvény azonban az idén ismét visszakapja fesztivál jellegét, s a szabadegyetem és tábor mellett ötnapos zenei program is várja majd az érdeklődőket.

A hazaiak közül a Martfeszten fellép Nagy Csomor András és zenekara, a Rómeó Vérzik, a For You, a Carpedante, a Mona Lisa Smile, valamint a Zsapka Attila - Emmer Péter duó is.

Bemutatják az Operettkirály című dokumentumfilmet is Lehár Ferencről, ahol közönségtalálkozó is lesz a főszereplővel, Derzsi Györggyel. Üzenet az ég felé címmel pedig Török Ádámra emlékeznek felvidéki barátai, egykori zenésztársai egy emlékkoncert keretében.

Csütörtöktől szombatig fellép mások mellett még a Kowalsky meg a Vega, a TNT, Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári, Lotfi Begi, valamint Erős vs Spigiboy is.

A zene mellett rendezvény első napján a szervezők a tavaly év végén elhunyt Duray Miklós emléke előtt tisztelegve Duray-emléknapot tartanak, többek között emléktáblát is avatnak a neves felvidéki magyar politikusnak és közírónak. A második napon kerül sor a rendezvény hagyományosan legnagyobb érdeklődés mellett zajló közéleti nyitóbeszélgetésére, a fővédnöki fórumra, amelyen Kövér László házelnök, a szabadegyetem fővédnöke és beszélgetőpartnerei az elmúlt időszak legfontosabb bel-, kül- és nemzetpolitikai történéseit veszik át.

A Martfeszt harmadik napjának a szervezők az Ifjúsági nap mottót adták, ezen a napon a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Magyar Ifjúsági Konferencia, a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Via Nova szervezésében megvalósuló programokra kerül sor. Pénteken a média, a közélet és a politika legérdekesebb aktualitásaira összpontosítanak a Ma7 médiacsalád szervezésében megrendezésre kerülő fórumok, szombaton pedig a sporté lesz a főszerep.

A hetijegy csak Martos község lakosainak 27 euró, míg a normál napi belépődíj 18 euróba kerül. Keddre és szerdára a belépés mindenkinek ingyenes, ez a 10. életévüket be nem töltött gyermekek esetében minden napra ingyenes.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a 10 éve indult Martfesztre.

 

Program

Július 8. (szombat)

10.00 Népfőiskolák olimpiája - ügyességi-műveltségi vetélkedő /Élménypark és Kék varjú vízi tanösvény/
10.00 Kárpát-medencei ifjúságpolitikai vezetők kerekasztala /Duray pavilon/
11.00 Légy esterházys! - nyílt nap az Esterházy Akadémián /Esterházy Akadémia/
11.15 Az Esterházy Közéleti Tábor záró fóruma /Duray pavilon/
14.00 AirTrack légszőnyeg bemutató /Forrás Aréna/
15.00 Forrás Rádió - Cafe Extra (beszélgetés) /MCC sátor/

Házigazda

Illyés Roland rádiós műsorvezető

Közreműködik

Buzás Tamás, a Street Generations vezetője

16.00 Forrás sport - beszélgetés Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívóval /MCC sátor/
17.00 Forrás sport - beszélgetés Shane Tusup amerikai úszóval, sikeredzővel /MCC sátor/
18.00 Forrás Dj Warm up ZimmerR /Forrás Aréna/
18.45 Korda György és Balázs Klári /Martszínpad/
20.00 Zoltán Erika /Martszínpad/
20.45 Retro Show Spy the Ghost /Martszínpad/
22.00 Zsapka-Emmer duó /Martszínpad/
00.00 ZimmerR /Forrás Aréna/

ATEMPO.sk